Płatność miesięczna: 363 zł
Opłata semestralna: 1 650 zł
Opłata roczna: 3 300 zł
Studia podyplomowe są adresowane do osób, które ukończyły studia wyższe na kierunku innym niż rolnictwo lub dla kadry kierowniczej różnych szczebli organizacji.
Absolwenci studiów podyplomowych uzyskają kwalifikacje:
Agrobiznes i podstawy marketingu – 12 godzin
Podstawy produkcji rolniczej – 20 godzin
Technologia produkcji rolniczej (roślinnej, warzywniczej, sadowniczej) – 50 godzin
Marketing artykułów rolnych – 8 godzin
Programy unijne i rozwój obszarów wiejskich – 12 godzin
Podstawy prawa i prawa rolnego – 8 godzin
Gleboznawstwo rolnicze i podstawy nawożenia – 30 godzin
Zarządzanie w gospodarstwach rolnych i wielofunkcyjnych – 16 godzin
Aspekty środowiskowe na obszarach wiejskich – 12 godzin
Agroturystyka z ekologią – 8 godzin
Zarządzanie agrofirmą – 12 godzin
Zarządzanie grupami producenckimi – 8 godzin
Ekonomika rolnictwa z podstawami rachunkowości rolniczej – 16 godzin
Technologia produkcji zwierzęcej i dobrostan zwierząt (bydło mięsne, mleczne, trzoda chlewna) – 50 godzin
Techniki promocji – 8 godzin
Budowanie strategii marketingowych – 16 godzin
Łączna liczba – 286 godzin